Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2011 10:57 - Батков, в името на силен Левски, трябва да събереш Сираков, Гонзо и Стоилов
Автор: valioznae Категория: Спорт   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.11.2011 19:12


image

 

Едва ли са много българите прочели романа на Томас Мор „Утопия”. Накратко там става въпрос за място, остров, който не съществува. Самата дума „утопия” е от гръцки произход и значи място, което не съществува. Та , Томас Мор е описал едно място на съвършенната система, според него. Дотук с Томас Мор...

Сега с Тодор Батков и възможността да се осъществи една утопия свързана с Левски...

Левски преживя небивал възход в средата на първото десетиление на новия век. Отборът постигна неща, които сега изглеждат неосъществими. И вместо да надгради успехите си от 2006 година, Левски по едни или други причини тръгна надолу и така до ден днешен.

Собственикът Тодор Батков със сигурност иска най- доброто за фирмата му „ПФК Левски”, но не винаги желанията стават реалност. И ако другите му фирми са частна собственост и само него и семейството му ги интересува какво се случва, то при „ПФК Левски” нещата не стоят така. За тази „фирма” болеят и живеят много българи.

С течение на последните години в името на „фирмата” бяха жертвани Сираков, Стоилов, Вуцов, Боримиров, Велев, сега е на път същото да се случи и с Георги Иванов. Всичките изброени по своему искат най- доброто за Левски, но и по своему не искат да разберат,че Левски като футболен клуб е над тях. И там е основната причина да няма силен Левски, защото никой не иска да жертва част от себе си в името на отбора. Трябва ли да давам примери?

Левски остана без влияние в БФС, където има много от ръководителите на другите клубове, Левски остана да олицетворява любима фраза на феновете си „Сами срещу всички!”. Ръководството е без капка влияние във футболния живот на България. Липсата на пари води до грешка след грешка в трансферната политика на клуба и оттам до непрекъснатото отслабване на отбора. Продаваш Жоазиньо и Веско Минев и вместо тях искаш Старокин и Райков да са по- добра алтернатива на левия фланг. Е, няма как да стане. Да давам ли пример с Гара Дембеле и Сьорд Арс, макар че Дембеле , ако бе останал , по- скоро щеше да е в затвора , отколкото на терена. Това, а и нежеланието на треньорите да виждат реалността, а да „гледат други мачове” доведе до сегашното плачевно състояние. Феновете също изживяха падението от единни и много по трибунинете, скандиращи „Левски,оле, Обичаме те!”, до малка бройка привърженици, които също са раздирани от вътрешни противоречия и желанието на „Някой” да бъдат още по- малко и по- слаби. 

Стигам и до утопията. Сега Батков е изправен пред поредния избор. Кой да назначи за треньор на Левски, на мястото на Георги Иванов, който има големи треньорски амбиции, но така и не можа да ги покаже на практика. И дали само треньора Георги Иванов да бъде сменен , или и Спортния директор да бъде заменен... Въпросът е кой треньор може да бъде спасителен вариант за отбора.

Над  90 процента от феновете виждаха в лицето на Станимир Стоилов този спасителен вариант, но самият Мъри с последните си медиини изяви се опита да намали процента и то с много. Преди години, когато със Сираков атакуваха Георги Василев и Андрей Желязков , го направиха убедени в това, което искат и как ще го направят и хората им повярваха. Сега Стоилов се опитва да ни убеди,че не знае какво иска, дали да е треньор на Левски, дали да си вземе парите от Левски, които Батков му дължи, дали чака да вземе някое евро от Анортозис, или пък би помагал на Черноморец заради Херо. Или пък си го каза, че иска пак в чужбина. Едно съм сигурен, че Стоилов го боли за случващото се в Левски, но едва ли си вярва, че ще спечели привържениците с искането да му поставят портрет на Герена. Той е постигнал по – важното от един портрет, останал е някъде в сърцата на „сините” фенове. Това с портрета ми напомня за една „Скрита камера” със Златин Тепсиев, който си мислеше,че ще му сложат барелеф на стадиона.

Аз си мисля, не твърдя,че съм прав, но бъдещето на Левски е в решението на Батков и възможността да се осъществи невъзможното. Да събере да работят за Левски Наско Сираков, Георги Иванов и Станимир Стоилов. И не само те ...

Нима Димитър Иванков ще е по- лош шеф на школата от Бисер Хаздай? Нима Даниел Боримиров ще е по- лош шеф на международния отдел от който е сега, а и да работи заедно с сегашния? Не би ли могъл да участва в Управителния съвет Ники Илиев или някои други бивши футболисти? Какво ще стане , ако Батков е собственик, а Наско Сираков е президент на клуба, Георги Иванов е спортен директор, а Станимир Стоилов, ако иска, да е старши треньор? Да, утопия е да вярваме ,че е възможно, но не е ли утопия, че назначаването на Николай Костов, Маурицио Тромбета, Сале Янкович, Люпко Петрович,  Вячеслав Грозни или някой друг ще решат проблемите на клуба, а и в частност на отбора?

Аз вярвам, че поне Наско Сираков не се мисли, че е над Левски. Той се опита преди време да създаде „синьо” общество. Сигурно и Сираков, и Гонзо, и Мъри, а и останалите си имат кусури, но шанса на Левски е в тях.

Не вярвам ,че Левски организационно би могъл да копира Байерн, но поне би могъл да опита. Батков би могъл да направи и някой верен ход в опита си да спаси Левски , а и себе си, не че това второто привържениците на Левски ги интересува ...





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valioznae
Категория: Спорт
Прочетен: 27637
Постинги: 17
Коментари: 10
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031